Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

türkan saltoğlu


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009

Şikayet eden : Türkan SALTOĞLU

Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi

Şikayet konusu : Sunask Marka Masaj Aleti

Şikayet tarihi : 06.04.2009

Talep : Bedel İadesi ve Sözleşmeden Dönme

Miktar : 185,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Türkan SALTOĞLU verdiği dilekçesinde 17.03.2009 tarihinde aldığı masaj aletini almak istemediğini, sözleşmenin bir örneğinin kendilerine verilmediğini, senetlerin ayrı ayrı düzenlenmediğini, ürünün teknik servis adresi olmadığını, piyasa değerinin çok üstünde satıldığını ve ödeme yapmadıkları için satıcı firmadan haciz işlemi başlatılacağına ilişkin avukat aracılığı ile ihbarname geldiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Aras Alışveriş Merkezi firmasının 06.04.2009 tarih ve 1919 sayılı yazımıza cevaben vermediği görülmüştür.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede cihazın 17.03.2009 tarihinde satın alındığı, anlaşılmıştır. Ayrıca satış sözleşmesinin ayrı ayrı düzenlenmiş bir senedin olmadığı ve sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmediği görülmüştür. Sözleşmede tek tek senet düzenlenmemesi sebebiyle 4077 sayılı kanunun 6/A maddesinde sayılan taksitle satış şartlarını taşımadığı, ayrıca 4077 Sayılı Kanunun 9. maddesindeki sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilme şartı gerçekleşmediği gerekçesi ile tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 185,00 TL’nin Aras Alışveriş Merkezi firmasından alınıp tüketici Türkan SALTOĞLU’na verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları