Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

14 Mayıs 2009 Perşembe

ayşegül genç

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 07.05.2009
Şikayet eden : Ayşegül GENÇ
Şikayet edilen : Zeynep Çeyiz
Şikayet konusu : Jumbo Marka Çelik Tencere
Şikayet tarihi : 20.03.2009
Talep : Değişim
Miktar : 253 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ayşegül GENÇ verdiği dilekçesinde 30.04.2002 tarihinde satın aldığı Jumbo marka çelik tencerenin satış sırasında kulplarının ücretsiz değiştirileceği söylendiğini ancak onarım için verdiği yetkili firma Zeynep Çeyiz’in 35 TL ücret talep ettiğini ve 05.02.2009 tarihinden şikayet tarihine kadar bir sonuç alamadığını belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Zeynep Çeyiz firması, 20.03.2009 tarih ve 1496 sayılı yazımıza cevaben verdiği yazıda 4077 Sayılı yasada belirtilen plastikten olan aksamların kırılma ve yanmasının garanti kapsamında olmadığını, ekli Jumbo listesindeki fiyat tarifesinin geçerli olduğunu aradan geçen sürenin ise müşterinin ücreti kabul etmemesinden kaynaklandığını, haber beklenirken tüketicinin şikayette bulunduğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede garanti belgesi ibraz edilmemiştir. Ayrıca 4077 Sayılı Kanun kapsamında sözleşmeye dayalı bir mal veya hizmet satın alma gerçekleşmemiştir. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun Garanti Belgesi Uygulamalarına Dair Yönetmelik kapsamında hizmet verildiği, ancak tüketicinin şartları kabul etmemesinden dolayı, tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin REDDİNE, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları