Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

ahmet güler


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009

Şikayet eden : Ahmet GÜLER

Şikayet edilen : YKM

Şikayet konusu : Dockers Marka Ayakkabı

Şikayet tarihi : 02.04.2009

Talep : Bedel İadesi

Miktar : 119,95 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ahmet GÜLER verdiği dilekçesinde 08.11.2008 tarihinde satın aldığı ayakkabının deforme olması ayakta yara yapması ve su alması şikayetleri ile firmaya verdiğini ancak firmadan üretim hatası olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: YKM mağazası 02.04.2009 tarih ve 1878 sayılı yazımıza cevaben verdiği yazıda, ayakkabının Tüketici Sorunları Hakem Heyetince incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, ürün görülmüştür. Ayakkabıda şekil bozukluğu mevcut olup, yanlarda sürtünmeye maruz kalmayacak noktalarda açılmalar gözlenmiş, üründeki su geçirmenin de bundan kaynaklı olacağı düşünülmüştür. Buna ilaveten tüketicinin üründen istediği faydayı alamadığı kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 119,95 TL’nin YKM firmasından alınıp tüketici Ahmet GÜLER‘e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları