Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

24 Mayıs 2009 Pazar

ali tıraş


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 21.05.2009
Şikayet eden : Ali TIRAŞ
Şikayet edilen : MEDAP A.Ş:
Şikayet konusu : Yatak Odası Takımı
Şikayet tarihi : 20.10.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 1700,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ali TIRAŞ verdiği dilekçesinde 23.04.2008 tarihinde satın aldığı yatak odası takımını dolaplarında ve yatağında deformasyonlar olduğu gerekçesiyle firmaya götürdüğünü firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: MEDAP A.Ş. firmasının 22.10.2008 tarih ve 127 sayılı yazımıza cevap vermediği anlaşılmıştır.

İnceleme ve Gerekçe: Ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Fahrettin UÇAR verdiği raporda, yatak odası takımının incelenmesinde dolaplarda yıpranma olmadığı, sadece dolabın üstüne yapıştırılan süs malzemesinin kalitesiz yapıştırıcı kullanıldığı için söküldüğünü, bunun da tamiri mümkün bir arıza olduğunu belirtmiştir.
Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edilemeyeceğinden sadece ayıplı olan yatağın değiştirilmesi ve kapak süslerini yeniden yapılması gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kısmen kabulüne, ayıplı olan yatağın değiştirilmesi ve kapak süslerinin yeniden yapılmasına, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları