Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

zeycan öncü

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Şikayet Eden : Zeycan ÖNCÜ
Şikayet Edilen : Nilsu Yayıncılık.
Şikayet Konusu : Kitap ve CD
Şikayet Tarihi : 06/04/2009
Talep : Bedel İadesi.
Miktar : 690,00 TL

Olayın Özeti
: Tüketici Zeycan ÖNCÜ verdiği dilekçesinde 15.11.2008 tarihinde aldığı kitap ve cd setini almaktan vazgeçtiğini bu nedenle bir hafta içinde cayma bildirimi gönderdiğini ama bir sonuç alamadığını belirtmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Nilsu Yayıncılık firması 06.04.2009 tarihli ve 1960 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe
: Yapılan incelemede tüketici bir hafta içinde cayma
Takdirlerinize arz ederim.17/06/2009 bildirimi gönderdiğine dair geçerli bir belge verememiştir. Sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verildiği anlaşılmıştır. Ancak senetlerin sözleşmede ayrı ayrı düzenlenmediği görülmüştür. Bu nedenlerle Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik’in taksitli kapıdan satışlara ilişkin 9. maddesindeki ‘Sözleşmeden ayrı olarak kıymetli evrak niteliğinde senet düzenlenecekse bu senet, her bir taksit ödemesi için ayrı ayrı olacak şekilde ve sadece nama yazılı olarak düzenlenir. Aksi takdirde kambiyo senedi geçersizdir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgenin Nilsu Yayıncılık firmasından alınıp, tüketici Zeycan ÖNCÜ’ye verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları