Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

11 Haziran 2009 Perşembe

ozan karşı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 04.06.2009
Şikayet Eden : Ozan KARŞI
Şikayet Edilen : VEPAK Turizm Tekstil İnş.Pet.Gıda San.ve Tic.Ltd.Şti.
Şikayet Konusu : Converse Marka Spor Ayakkabı
Şikayet Tarihi : 01/04/2009
Talep : Malın Değiştirilmesi.
Miktar : 80,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ozan KARŞI verdiği dilekçesinde 25/10/2008 tarihinde satın aldığı Converse Marka Spor Ayakkabı 5 ay sonra kenarının çatladığı ve bez tarafından yırtılmalar olduğundan Converse Mağazası şikayette bulunduğunu ancak kabul edilmediğini bildirmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : VEPAK Turizm Tekstil İnş.Pet.Gıda San.ve Tic.Ltd.Şti. Firması 01/04/2009 tarihli ve 1855 sayılı yazımıza cevap vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede ürün görülmüştür. Ayakkabının sağ tekinin ön üst kısmında kumaşta yırtılmalar görülmüş, ayrıca her iki tekte yanlarda yapıştırma bölümlerinde açılmalar mevcuttur. Ayakkabıda sürtünme izi görülmemesi ve sorunun her iki tekte de görülmesi sebebi ile üretimden kaynaklı bir hata olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun 4. Maddesi gereğince tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün tüketicinin istediği başka bir ürünle değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları