Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

gülay terban

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 18.06.2009
Şikayet Eden : Gülay TERBAN
Şikayet Edilen : Bozkaya Tekstil Turizm ve Petrolculuk A.Ş.
Şikayet Konusu : Polo Marka Mont.
Şikayet Tarihi : 06/05/2009
Talep : Bedel İadesi.
Miktar : 108,75 TL

Olayın Özeti : Tüketici Gülay TERBAN verdiği dilekçesinde 18/03/2009 tarihinde satın aldığı Polo Marka Montun narin yıkamada yıkadığı halde yağmurluklu tarafın birbirine yapıştığı, desenlerin zedelendiği için firmaya verdiğini, ancak firmadan yıkama talimatına göre yıkanması gerektiğini ama montta kendileri de yıkama talimatlarını bulamadığını bildirmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Bozkaya Tekstil Turizm ve Petrolcülük A.Ş.Firması 06/05/2009 tarihli ve 2509 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda, montu tüketiciye verirken defalarca ürünün santrifüj yapılmaması, makineye atılmaması ve nasıl temizleneceğine dair bilgiler verildiği halde tüketicinin buna uymadığı, şimdiye kadar bu ürünlerde böyle bir durumun söz konusu olmadığı bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede ürünün çift taraflı üretildiği görülmüştür. Bu nedenle etiket gizlidir. Ürünün cep kısmında bulunan etiketin üzerinde kullanma talimatının olduğu görülmüştür. Tüketici kendi beyanında etiketi bulamadığını ve bu nedenle makine de yıkadığını kabul etmiştir. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun 14. Maddesindeki etiketle satılma zorunluluğu firma tarafından gerçekleştiğinden tüketicinin haksız olduğu kanaatine varılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları