Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

güray yılmaz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 18.06.2009
Şikayet Eden : Güray YILMAZ
Şikayet Edilen
: Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet Konusu : Philips Xenium Marka Cep Telefonu (İmei No:354300011662950)
Şikayet Tarihi : 27/04/2009
Talep : Bedel İadesi.
Miktar : 99.90 TL

Olayın Özeti : Tüketici Güray YILMAZ verdiği dilekçesinde 11/04/2009 tarihinde satın aldığı Philips Xenium Marka Cep Telefonunu bir hafta içinde üç defa kendiliğinden kapandığını, 18/04/2009 tarihinde mağazaya gidip aynı ürünü yenisi ile değiştirme talebinde bulunduğunu, ancak firma tarafından; ‘’% 15 kesinti yapılarak ve üründen memnuniyetsiz olduğunu malın ayıpsız bir mal olduğunu bu konuda hiçbir şikayette bulunmayacağını bildiren bir yazı imzalatılmaya çalışıldığını’’ ancak ürünün ayıplı olduğu için bunu imzalamadığını belirtmiş, malı aldığı günden itibaren 1 hafta içinde ayıbı satıcıya bildirdiği halde satıcının sadece onarım yapabileceğini bildirdiğini, bu nedenle para iadesi talebinde bulunduğunu belirtmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş. firması 27/04/2009 tarihli ve 2350 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünlerle ilgili değerlendirmelerin yetkili servis istasyonları tarafından yapıldığını, tüketicinin ürünü servise göndermek istemediğini, ancak Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 13. Maddesi’nde arızada kullanım hatasının bulunup bulunmadığı servis istasyonu bulunması halinde öncelikle servis istasyonu tarafından belirleneceğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe
: Yapılan incelemede, ayıbın 30 gün içerisinde ortaya çıktığı ve bunun satıcıya bildirildiği anlaşılmıştır. 4077 sayılı Kanunun 4. maddesinin ikinci fıkrasına göre tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 99.90 TL yi tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları