Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

hatice altun

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 18.06.2009
Şikayet Eden :Hatice ALTUN
Şikayet Edilen :Visko Love Yatak Merkezi
Şikayet Konusu : Yastık
Şikayet Tarihi : 18.02.2009
Talep : Bedel İadesi.
Miktar : 50,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Hatice ALTUN verdiği dilekçesinde 20/05/2008 tarihinde boyun fıtığı rahatsızlığı sebebiyle aldığı yastığı bir hafta sonra rahatsız olunca iade etmek istediğini firmanın her seferinde başka bir yastık verdiğini, ama hiçbiri ile iyi uyuyamadığını belirtmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Visko Love Yatak Merkezi firması 18/02/2009 tarih ve 864 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada yastığın defalarca değişiminin yapıldığını, ürün rahatsızlıklara iyi gelir diye iddialarının olmadığını, ayrıca ciltle temas eden ürünlerin hijyenik ürün kapsamında olduğunu bu nedenle iadesinin mümkün olmadığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe
: Yapılan incelemede tüketicinin rahatsızlığına iyi geleceği düşüncesi ile ürünü aldığı, firmanın 5 kez değişim yaptığı, ancak bunların tüketicinin beklentilerini karşılamadığı anlaşılmıştır. Firma savunmasında hijyenik kapsamda olan ürünlerin iadesinin mümkün olmadığını söylediği halde 5 kez değişim yaptığı görülmüştür. Ayrıca Visco Love firmasının 25/03/2009 tarih ve 534 sayılı, bahse konu olan ürünün kullanım kılavuzu vb. belge istenen yazımıza cevap vermediği görülmüştür. 4077 Sayılı Kanunun 4. Maddesindeki ‘tüketicinin ondan beklediği faydayı azaltan veya ortadan kaldıran mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.’ Cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 50,00 TL’nin Visko Love Yatak Merkezi firmasından alınıp tüketici Hatice ALTUN’a verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları