Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

11 Haziran 2009 Perşembe

musa toptik

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 04.06.2009
Şikayet eden : Musa TOPTİK
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 12.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar :
138,00

Olayın Özeti : Tüketici Musa TOPTİK verdiği dilekçesinde 13.04.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabıyı derisinde renk solması, deforme ve yer yer yırtılma şikayetleri ile firmaya verdiğini, ancak firmadan red cevabı aldığını bildirmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş firması 12.03.2009 tarih ve 1306 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üründe üretimden kaynaklı bir hatanın bulunmadığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, üründe renk değişikliği deformasyon ve üst kısımlarda derin bir yırtılma görülmüştür. Ürünün temiz kullanımı ve ayakkabının diğer tekinde de aynı bölgede yırtılma başlangıcı olarak düşünülen deformasyonlar görüldüğünden üründe üretimden kaynaklı bir hatanın olduğu değerlendirilmiştir.. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4. maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 138,00 TL’nin Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş. firmasından alınıp tüketici Musa TOPTİK’e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları