Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

29 Haziran 2009 Pazartesi

adnan esen

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 18.06.2009
Şikayet Eden : Adnan ESEN
Şikayet Edilen : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turz.San.ve Tic.A.Ş.
Şikayet Konusu : Reebok Marka Spor Ayakkabısı
Şikayet Tarihi : 11/05/2009
Talep : Malın Değiştirilmesi.
Miktar : 88,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Adnan ESEN verdiği dilekçesinde 14/03/2009 tarihinde satın aldığı spor ayakkabısının iç astarında yırtılma ve süngerinde açılma olduğu için firmaya verdiğini, ancak firmadan kabul edilmediğini bildirmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık Gıda Turz.San.ve Tic.A.Ş. Firması 11/05/2009 tarihli ve 2597 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün üretici firma Reebok Firmasına gönderildiği, firmadan üretimden kaynaklı bir hatanın olmadığı bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede ayakkabının sol tekinin iç astarında topuk bölgesinde arkada açılma, yırtılma görülmüştür. Ürünün temiz kullanımı ve herhangi bir darbe izine rastlanmaması sebebiyle üründe üretimden kaynaklı bir hatanın oluştuğu kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun 4/A Maddesine göre ürün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün tüketicinin kabul edeceği bir başka ürünle değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları