Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

11 Haziran 2009 Perşembe

gönül doğan


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 04.06.2009

Şikayet eden : Gönül DOĞAN

Şikayet edilen : Vepak Forum Mersin

Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı

Şikayet tarihi : 26.02.2009

Talep : Bedel İadesi

Miktar : 89,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Gönül DOĞAN verdiği dilekçesinde 01.09.2008 tarihinde satın aldığı ayakkabıyı bir ay giydikten sonra açılma ve yırtılma olduğunu, bu nedenle firmaya verdiğini, ancak firmadan red yanıtı aldığını bildirmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : Vepak Forum Mersin firması 26.02.2009 tarih ve 1003 sayılı yazımıza cevap vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sol tekinde iç astarının sağ kısmında yırtılma görülmüş, yine yapıştırma bölgelerinde sağ ve sol kısımlarda ayrılma görülmüş ve sol tekin sol tarafında kumaşta yırtılma görülmüştür. Sağ tekin yine iç astarında sol ve sağ kısımlarda yırtılma, yapıştırma bölgelerinde açılma, sağ tekin sağ kısmında kumaşta yırtılma görülmüştür. İç astardaki ve ayakkabının üstünü kaplayan kumaş kısmında her iki tekte ve aynı bölgelerde yırtılma görülmesinden ve üründe herhangi bir sürtünme izi olmamasından dolayı ayakkabının kumaşının kalitesiz olduğu değerlendirilmiştir. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4. maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 89,00 TL’nin Vepak Forum Mersin firmasından alınıp tüketici Gönül DOĞAN’a verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları