Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

pembe tekin

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 18.06.2009
Şikayet Eden : Pembe TEKİN
Şikayet Edilen : Kar-San Medikal.
Şikayet Konusu : Masaj Aleti
Şikayet Tarihi : 09/04/2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 195 TL

Olayın Özeti
: Tüketici Pembe TEKİN verdiği dilekçesinde 26.12.2008 tarihinde kapıdan satışla aldığı masaj aleti için sözleşme imzalamadığını, yalnızca bir kart yoluyla borç altına sokulduğunu, firmaya ürünü vermeye gittiğini, ancak firmadan red yanıtı aldığını belirtmiştir.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Kar-San Medikal firması 09.04.2009 tarihli ve 2000 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede Kar-San Medikal firmasının aksine kanıt vermediği için, tüketiciye sözleşmenin bir nüshasının verilmediği anlaşılmıştır. Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 11. maddesindeki ‘sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcı ve sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanmak için 7 günlük süre ile bağlı değildir.’ Cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgenin Kar-San Medikal firmasından alınıp, tüketici Pembe TEKİN’e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları