Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

11 Haziran 2009 Perşembe

mukaddes özcan


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi:
04.06.2009

Şikayet eden : Mukaddes ÖZCAN

Şikayet edilen : YKM

Şikayet konusu : Prima Marka Bot

Şikayet tarihi : 01.04.2009

Talep : Bedel İadesi

Miktar : 98,50

Olayın Özeti : Tüketici Mukaddes ÖZCAN verdiği dilekçesinde 18.01.2009 tarihinde satın aldığı botu yağışlı günlerde giydiğini, botun tabanının kaygan olmasından kaynaklı 2 defa kayarak düştüğünü, bu problemi firmaya bildirdiğini ancak firmadan red cevabı aldığını bildirmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : YKM firması 01.04.2009 tarih ve 1856 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda, ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nce incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi tarafından incelenmiştir. Bilirkişi Handan DEMİR verdiği raporda ürünün ıslak zeminde kaydırılarak test edildiği bunun sonucunda tabanda ciddi anlamda kayma sorunu tespit edildiğini, ayrıca bu tür ürünlerin kış aylarında dolayısı ile yağışlı havalarda giyileceği için tabanın bu tür durumlara uygun olup olmadığı satışa sunulmadan önce test edilmesi gerektiğini belirtmiş, sorunun üretim hatasından kaynaklandığını söylemiştir. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4. maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 98,50 TL’nin YKM firmasından alınıp tüketici Mukaddes ÖZCAN’a verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları