Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

25 Haziran 2009 Perşembe

Suyla oynamak eğlenceli ama öldürücü de olabilir

Evde, sitede, çevremizdeki yüzme havuzları özellikle çocuklar için oldukça tehlikelidir.

Yazın geldiği bu günlerde yüzme bilenlerin de boğulabileceğini belirten Mayo Clinic uzmanları, çocukların suda ve su kenarında güvenliğini sağlamak için neler yapılması gerektiğini açıklıyor.

Özel yüzme havuzları: Eğer havuzunuz varsa, havuzunuzu en az 1, 2 metrelik çitle çevreleyin. Böylece çocuklar, havuzun yakınına gidemezler. Çocukların tırmanmasını kolaylaştıran zincir halkalı çitler kullanmayın.

Evinize alarm sistemi kurun. Özellikle havuzun olduğu bölgeye açılan kapılara alarm yerleştirin. Ayrıca, suya bir şey atıldığını ya da düştüğünü haber veren su altı havuz alarmı da ekleyin,

Çocukların yüzme havuzlarına ya da şişme su botlarına girmesini engelleyin: Kullanılmadığında havuzu engellemek için sert, bükülmeyen motorize güvenlik örtüsü kullanın. Ayrıca, şişme su botların da üzerini örtün.

Çocuğunuza yüzmeyi öğretin: Birçok çocuk 5 yaşın altında yüzmeyi öğreniyor. Yüzmeyi öğrense bile boğulabileceğini unutmayın.

Oyuncakları kaldırın. Havuz oyuncaklarını suda bırakmayın. Çocuk bu oyuncaklara ulaşmak için suya düşebilir.

Gözlerinizi çocuğunuzun üzerinden ayırmayın. Havuzun kenarında çocuğu denetimsiz bırakmayın.

Çocuğunuzun kanalizasyon kenarında oynamasına ya da oturmasına izin vermeyin..

Yüzme koşulları gölde, nehirde ya da denizde farklı özellikler gösterir. Suyun derinliği çok hızlı değişebilir. Bu durumda şunlara dikkat edin:

Yanında yetişkin olmadan çocuğunuzun yalnız yüzmesine izin vermeyin.

Çocuklarınıza can yeleği takın. Çocuğunuz bota bindiğinde ya da kenarda balık tutarken mutlaka yelek kullanın.

Suya önce ayaklarınızı sokun. Atlamadan suyun derinliğine ve su altındaki tehlikelere bakın.

Denizde sizin için belirlenen bölgeleri geçmeyin. Çocuklarınızın da bu bölgeler dışındaki sularda yüzmesine izin vermeyin.

Kışın ince buz tabakalarına dikkat edin. Güçsüz ve ince buz üzerinde kaymayın, yürümeyin ve bir şey sürmeyin.

Evdeki sularda küçük çocuklar için tehlikeli olabilir. Bebekler, 2,5 cm derinliğindeki suda bile boğulabilir. Emekleyen bir bebek tuvalete, kovaya ya da akvaryuma düşebilir. Bu nedenle banyo zamanı asla bebeğinizi küvette tek başına yada başka bir çocuğun yanında bırakmayın. Küvette işiniz bitince suyu hemen boşaltın. Tuvaletlere küçük çocuklar için kilit takın. Kovalarınızı güvenli yerlere koyun. Kullandıktan sonra kovayı hemen boşaltın, içinde su varken ortada bırakmayın. Tüm bunlara rağmen başınıza bir kaza gelmeden önce ilk yardımı öğrenmelisiniz. Anında müdahele hayat kurtarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları