Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

30 Haziran 2009 Salı

emine kaplan


YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi : 18.06.2009
Şikayet Eden : Emine KAPLAN
Şikayet Edilen : Mattürk Dershanesi
Şikayet Konusu : Hizmet Ayıbı [Hizmet sağlayıcının hizmet vermemesi]
Şikayet Tarihi : 09. 04. 2009
Talep : Sözleşmeden dönme ve bedel iadesi
Miktar : 360,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Emine KAPLAN verdiği dilekçesinde iki aydır (09.04.2009 tarihi itibariyle) sık sık öğretmenlerin ve ders programlarının değiştiğini bu nedenle çocuğunun kaliteli eğitim alamadığını belirtmiş ve tüketicinin hizmet alamadığı 2 aylık döneme denk düşen ücretin iadesi talebinde bulunmuştur.

Şikayet Edilenin Savunma Özeti : Mattürk Fen Dershanesi 09.04.2009 tarihli yazımıza cevap vermemiştir..

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede tüketicinin 10 aylık eğitim hizmeti karşılığı velisi olduğu öğrenci için MATTÜRK dersanesine peşin ödeme yaptığı ancak hizmet alamadığını beyan etmiştir. 4077 Sayılı Kanun’un 4/A Maddesinde belirtilen düzenlemeye göre tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyetimize başvururak, otuz günlük süre içinde hizmet ayıbını hizmet sağlayıcıya bildirmiştir. Bu durumda Tüketici, 4077 Sayılı Kanun’un 4/A Maddesine göre, “Sözleşmeden dönme (…) ayıp oranında bedel indirimi hakkına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir.” ibaresine dayanılarak hizmet ayıbının oluştuğu ve tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar
: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, sözleşmenin iptaline, 360 TL nin hizmet sağlayıcıdan alınarak tüketiciye iadesine, tüketiciyi borç altına sokan senet vb. hukukî belgelerin tüketiciye verilmesine ve kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları