Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

11 Temmuz 2011 Pazartesi

metin akgül

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 07.07.2011
Şikayet eden : Metin AKGÜL
Şikayet Edilen : PVG İklimlendirme
Şikayet konusu : Klima
Şikayet tarihi : 24.05.2011
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 449,90

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 23.06.2009 tarihinde almış olduğu klimanın arızalandığını, bunu satıcı firmaya bildirdiğini, satıcı firmanın kendisine ürünü kargoyla servise yollamasını söylediğini belirtip ürünün satıcı firma tarafından neden servise gönderilmediğinden ve firmanın servis oluşturmadığından şikayetçi olduğunu belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : 26.05.2011 tarih ve 5509 sayılı yazımızla bankadan konuya ilişkin savunma istenilmiştir. Firma tarafından savunma verilmemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Dosya ve eklerinin incelenmesinden tüketicinin 23.06.2009 yılında klima satın aldığı, klimanın arızalandığı, firmanın mersinde servisi olmadığı için tüketiciden ürünün kargoyla servise gönderilmesinin talep edildiği anlaşılmıştır. 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ un Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik’in 10. maddesinde Tüketiciye en yakın yerdeki servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez denilmektedir. Söz konusu cihazın herhangi bir ücret ödemeden, karşıdan ödemeli olarak firmanın servisine kargoyla gönderilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmış olup tüketici talebinin reddi gerekmektedir

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları