Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

22 Temmuz 2011 Cuma

haydar keser

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi : 21.07.2011
Şikayet eden : Haydar KESER
Şikayet Edilen : Akdeniz Spor Mal.Teks.Tur.San.ve Tic.Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Adidas Marka Ayakkabı.
Şikayet tarihi : 07.06.2011
Talep : Malın değiştirilmesi.
Miktar : 70,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde, 07.01.2011 tarihinde satın aldığı ürünün koku vermesi, yanlarda ve burun kısmında açılma, astarda yırtılma, taban erimesi gerekçesiyle firmaya müracaat ettiğini, ancak red edildiğini bu nedenle malın değiştirilmesini talep etmektedir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : 07.06.2011 tarih ve 5978 sayılı yazımızla firmadan konuya ilişkin savunma istenilmiş, firma savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu malın incelenmesi için Mersin Üniversitesinden Fatma Yelda GEZİCİOĞLU bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “Söz konusu üründe yapılan inceleme sonucu; tüketicinin şikayeti olan ayakkabının sağ tekinin yan kısımlarında yırtılma ve kenarlarında renk farklılıkları problemleri tespit edilmiştir. Ayakkabının sağ tekinin yan kısımlarındaki yırtılma; kullanılan kumaşın yırtılma mukavemetinin zayıf olmasından, renk farklılıkları ise kullanılan yapıştırıcının akıp dışarı doğru renk vermesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenden dolayı üründe üretim hatası söz konusudur. Ayakkabıda üretim hatasına rastlanılmıştır. Sorun tüketicinin kullanım hatasından kaynaklanmamaktadır.” şeklinde rapor etmiştir.

Bilirkişi raporundan şikayete konu üründe üretim hatasına rastlandığı anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ürünün ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketici talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketici talebinin kabulüne, ürünün yenisi ile değiştirilmesine, değişimi mümkün değil ise ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları