Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

22 Temmuz 2011 Cuma

ergin beytaş

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 21.07.2011
Şikayet eden : Ergin BEYTAŞ
Şikayet edilen : Ova Mağazaları
Şikayet konusu : Ahşap Masalı Elegant Mutfak köşe takı
Şikayet tarihi : 21.06.2011
Talep : Ödenilen Bedelin İadesi
Miktar : 750.00 TL

Olayın Özeti : Tüketici dilekçesinde; 10.01.2011 tarihinde satın aldığı köşe takımının kaplamalarının kalktığını, firmaya müracaatta bulunduğunu fakat firmanın ürünle ilgilenmediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Satıcı firmadan 21.06.2011 tarih ve 6418 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Savunma yazısı iade olmuştur.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu ürün için Mobilya Dekorasyon Öğretmeni Yurdaşen KİREMİT bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu;” Tüketici tarafından alınan Mutfak Köşe takımı 12.01.2011 tarihinde teslim alınıyor. Mobilya kullanılmaya başladıktan kısa bir süre sonra kenarlarında kavlamalar, ayaklarında kırılmalar ve döşemelerinde yırtılmalar meydana geldiği konusunda şikâyette bulunmuştur. Ürün üzerinde yapılan incelemede; Masa parçalarının cumbalarındaki PVC bantların kavladığı, koltuk ayaklarında bağlantı bozulmaları olduğu, koltuk döşemesindeki taşlı kabaraların koptuğu, kotlu döşemesinde yırtılmalar ve aşınmalar olduğu görülmüştür. Sonuç olarak yaptığım bu inceleme sonucunda döşeme köşelerindeki aşınmalar kullanıcı kusuru diğer olup, diğer bozulmalar (cumbalardaki PVC kalkmaları, ayaklardaki bağlantı bozulmaları, döşemelerdeki taşlı kabara kopmaları ve döşeme yırıkları) imalat hatasıdır.” Şeklinde rapor etmiştir.

Şikayet dilekçesi ve bilirkişi raporunun incelenmesinden şikayet konusu üründeki sorunun üretim hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır. Belirtilen nedenlerle ürün 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerekmektedir.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle şikayet konusu ürün ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ürün için ödenen bedelin iadesine, tüketicinin de malı satıcıya iadesine kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları