Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

süleyman afşar

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 02.07.2009
Şikayet eden : Süleyman AFŞAR
Şikayet edilen : YKM
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabısı
Şikayet tarihi : 28.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 76,50 TL

Olayın Özeti :Tüketici Süleyman AFŞAR 26.08.2008 tarihinde aldığı spor ayakkabının taban kısmının açılması üzerine ürünü firmaya verdiğini, buna karşın firmadan sorunun üretimden kaynaklı olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : YKM firması 28.05.2009 tarih ve 2994 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyetince incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Handan DEMİR tarafından incelenmiştir. Handan DEMİR verdiği raporunda ayakkabının sağ tekinin topuk kısmında derin bir açılma söz konusu olduğunu, bunun da tabanın dikilerek değil preslenerek yapıştırma yöntemiyle monte edildiğini ve iyi preslenmediği için tabanda böyle bir sorun oluştuğunu bildirmiş, sonuç olarak spor ayakkabıda üretim hatasına rastlandığını belirtmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 76,50 TL’yi Süleyman AFŞAR’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları