Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

abdulbasri ballı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 02.07.2009
Şikayet eden : Abdulbasri BALLI
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık
Şikayet konusu : Adidas Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 13.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 97,50 TL

Olayın Özeti
:Tüketici Abdulbasri BALLI verdiği dilekçesinde 10.12.2008 tarihinde aldığı spor ayakkabının tabanın da açılmalar olduğunu bunun üzerine ürünü firmaya verdiğini, buna karşın firmadan sorunun üretimden kaynaklı olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Boyner Derya Tekstil Mağazacılık firması 13.04.2009 tarih ve 2073 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üründe üretimden kaynaklı bir hatanın olmadığını beyan etmiş, ürünün bilirkişi, tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabını her iki tekinde de arka kısmında yapıştırma plastiğinin ayrıldığı görülmüştür. Bu ayrılmanın her iki tekte ve darbeye maruz kalmayacak yerde olması, ayrıca ürünün temiz kullanımı dikkate alındığında üretimden kaynaklı bir sorun olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 97,50 TL’yi tüketici Abdulbasri BALLI’ya vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları