Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

şehnaz yel

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 02.07.2009
Şikayet eden : Şehnaz YEL
Şikayet edilen : İnci Ayakkabıcılık
Şikayet konusu : Ayakkabı
Şikayet tarihi : 28.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 108,67 TL

Olayın Özeti :Tüketici Şehnaz YEL verdiği dilekçesinde 28.10.2008 tarihinde aldığı ayakkabının arka tarafında zedelenme ve kalkmalar oluştuğunu bu nedenle firmaya verdiğini, firmadan derisi kalkmış kısımların boya ile onarıldığını bildirmiş, bu nedenlerle ürünü bu şekilde kullanamayacağını firmaya beyan etmiş ve değişim talebiyle ürünü firmaya verdiğini buna karşın firmadan sorunun üretimden kaynaklı olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : İnci Ayakkabıcılık firması 28.04.2009 tarih ve 2365 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, söz konusu sorunun ayakkabı kullanımı esnasında yere çarpmadan kaynaklandığını bu nedenle tüketici hatası olduğunu bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Handan DEMİR tarafından incelenmiştir. Handan DEMİR verdiği raporunda, ayakkabının ford kısımlarında deride zedelenme sorununu tespit ettiğini belirtmiştir. zedelenen kısımlarda önceden soyulmalar olduğu için boyanarak kapatıldığını, söz konusu sorunun üretimle ilgili olmadığını, sorunun ayakkabının sandalyenin ayaklarına çarpması sonucu oluştuğunu, bu nedenle de üretim hatasına rastlanmadığını belirtmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları