Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

semra özbeyli turaboğlu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 02.07.2009
Şikayet eden : Semra (ÖZBEYLİ) TURABOĞLU
Şikayet edilen : Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Paz. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Pantolon
Şikayet tarihi : 03.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 75,50 TL

Olayın Özeti :Tüketici Semra (ÖZBEYLİ) TURABOĞLU verdiği dilekçesinde 12.11.2008 tarihinde aldığı pantolonu renk solması nedeniyle firmaya verdiğini ancak firmadan sorunun üretimden kaynaklı olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti :Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Paz. A.Ş. firması 03.04.2009 tarih ve 1914 sayılı yazımıza verdiği savunmada, ürünün bakım talimatnamesine uygun kullanılmadığını ve sorunun üretim hatasından kaynaklanmadığını belirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Mustafa AKMAN tarafından incelenmiştir. Mustafa AKMAN verdiği raporunda üründe kullanılan kumaşın yeterli kalitede olduğunu ancak üründe fark edilir derecede renk solması görüldüğünü, bunu da kumaşta yeterli kalitede boya kullanılmadığını gösterdiğini, 6 aylık kullanım süresinde oluşan renk solmasının normal olmadığını bu nedenlerle ürüne üretimden kaynaklı hatanın olduğunu bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili pantolon ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 75,50 TL’yi tüketici Semra (ÖZBEYLİ) TURABOĞLU’na vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları