Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

meryem üngör

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.
Karar Tarihi: 02.07.2009

Şikayet eden : Meryem ÜNGÖR
Şikayet edilen : Vepak Form Mersin
Şikayet konusu : Converse Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi
: 03.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 179,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Meryem ÜNGÖR verdiği dilekçesinde 01.01.2009 tarihinde aldığı spor ayakkabıda yırtılmalar olduğunu bunun üzerine ürünü firmaya verdiğini, buna karşın firmadan sorunun üretimden kaynaklı olmadığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti :Vepak Form Mersin firmasının 03.04.2009 tarih ve 1912 sayılı yazımıza cevap vermediği görülmüştür.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Handan DEMİR tarafından incelenmiştir. Handan DEMİR verdiği raporunda, ayakkabının her iki tekinin hem iç hem de dış tarafında tabanla üst parçada ayrılma sorunu tespit ettiğini, ayakkabının tabanının preslenme yöntemiyle üst parçaya monte edildiğini, bu montajın çok iyi yapılmadığı sebebiyle açılmaya neden olduğunu, bunlardan ötürü sorunun üretimden kaynaklandığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 179,00 TL’yi tüketici Meryem ÜNGÖR’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları