Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

gürtan damar

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.
Karar Tarihi: 02.07.2009

Şikayet eden : Gürtan DAMAR
Şikayet edilen : Ayakkabı Dünyası Akbacakoğlu Kundura San. Ve Tic. A. Ş.
Şikayet konusu : Nike Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 28.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 75,50 TL

Olayın Özeti :Tüketici Gürtan DAMAR verdiği dilekçesinde 08.02.2009 tarihinde aldığı spor ayakkabıda topuk kısmında plastiğin deforme olması ve iç astarının yırtılması problemleri ile firmaya verdiğini, buna karşın firmadan sorunun kullanım şeklinden kaynaklı olduğuna dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti :Ayakkabı Dünyası firması 28.05.2009 tarih ve 2990 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ayakkabıda üretimden ya da kullanılan malzemeden kaynaklı bir hatanın olmadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, ayakkabını her iki tekinde de topuk kısmında iç astarda açılmalar ve deformasyonlar görülmüştür. Bu problemlerin her iki tekte de görülmesi, ayakkabının temiz kullanılması ve darbe izine rastlanmaması nedeniyle ayakkabıdaki problemin üretimden kaynaklı olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 75,50 TL’yi tüketici Gürtan DAMAR’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları