Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Temmuz 2009 Cuma

ayfer fidanoğlu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.
Karar Tarihi: 02.07.2009

Şikayet eden : Ayfer FİDANOĞLU
Şikayet edilen : Ms İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., Mersin Şubesi
Şikayet konusu : Samsung Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 10.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 245,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ayfer FİDANOĞLU verdiği dilekçesinde 31.12.2008 tarihinde satın aldığı cep telefonun ekranında siyah bir nokta fark ettiğini, alışından 23 gün sonra ekranın sol tarafında görüntünün kaybolduğunu, telefonun herhangi bir darbeye maruz kalmadığını, bu nedenlerle ürünü firmaya götürdüğünü, ancak sorunun kullanım hatasından kaynaklandığına dair bir rapor aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti :Ms İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., Mersin Şubesi firması 10.03.2009 tarih ve 1233 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ilgili telefondaki ekranın kırık olduğunu, bunun gözle görülmesi gerekmediğini, ekran üzerine uygulanan herhangi bir basıncın ekran üzerinde bir iz bulunmasa da iç paneldeki lcd‘nin kendisinde kırılmaya yol açabileceğini bildirmiş, bu nedenlerle tüketicinin talebinin reddini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Sadık KIRICI tarafından incelenmiştir. Sadık KIRICI verdiği raporunda, telefonda oksitlenme olmaması sebebiyle herhangi bir sıvı temasına maruz kalmadığını, telefonda yetkisiz müdahale izine rastlanmadığını, telefonun ekranının kırık olduğunu ve halihazırda çatlak ve darbe izi bulunduğunu, bundan dolayı üründe tüketici hatası olduğunu belirtmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili cep telefonu ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları