Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

28 Temmuz 2010 Çarşamba

bahar özlü

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 15.07.2010
Şikayet eden : Bahar ÖZLÜ
Şikayet edilen :Teknocell İletişim (Ali İhsan SÖYLEMEZOĞLU)
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 14.06.2010
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 1.000,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici verdiği dilekçesinde, 25.03.2009 tarihinde aldığı cep telefonunu aynı arıza ile 4 defa teknik servise verdiğini, ancak sorunun çözülmediğini ve telefonda donmaların devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 14.06.2010 tarih ve 5744 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Satıcı firma tarafından gönderilen savunmada ürünün bilirkişi tarafından incelenmesi talep edilmiştir.
.
İnceleme ve Gerekçe: Şikayet dilekçesi ve ekli teknik servis formlarının incelenmesinden, cihaz 30.09.2010- 26.02.2010- 21.05.2010 tarihlerinde ekran hatası arızası ile teknik servise verildiği anlaşılmaktadır. Üründe aynı arızanın bir yıl içerisinden ikiden fazla meydana gelmesi sebebiyle, Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 14. maddesinde sözü geçen; “Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir” hükmüne istinaden tüketici talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün satıcı firmaya verilmesine, ürün için ödenilen bedelin tüketiciye iadesine karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları