Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Turgay İster

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 31.03.2011
Şikayet eden : Turgay İSTER
Şikayet edilen : Pierre Cardin Aydınlı Hazır Giy. San. Ve Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Pierre Cardin marka ayakkabı
Şikayet tarihi : 16.02.2011
Talep : Ödenilen Bedelin iadesi
Miktar : 156.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 12.08.2010 tarihinde satın aldığı ayakkabının topuk bölgesinde derisinin yırtıldığını, mağazaya başvurduğunu fakat ret cevabı aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 16.02.2011 tarih ve 1921 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Firma tarafından verilen savunmada; üründe üretim ve malzeme problemine rastlanmadığını, ayakkabının sol topuk bölgesindeki aşınmanın bölgesel sürtünme nedeniyle gerçekleştiğini, topuk bölgelerinde devamlı kullanıma bağlı devamlı sürtünme ile bölgesel aşınma olduğunu, üründe üretim ve kullanılan malzemeden kaynaklı bir hata bulunmadığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sol tekinin topuk orta kısmında yırtılma olduğu görülmüştür. Ayakkabının kullanımı esnasında doğrudan darbeye maruz kalmayacak kısımlarda açılma ve yırtılma olmasından dolayı ayakkabıdaki sorunun kullanım hatasından değil imalatında kullanılan malzeme mukavemetinin yetersizliği nedeniyle üretim hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.
Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketici talebinin kabul edilmesi gerekmektedir.

Karar
:Yukarıda açıklanan nedenlerle şikayete konu ürünün ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketicinin talebinin kabulüne, ürün için ödenen bedelin satıcı tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Dailymotion Videoları